Perfekt söndagsmiddag. Chili con Carne!
0kommentarer
Superenkel och jättegod söndagsmiddag blev det idag.. Nämligen Chili con carne. Så himla gott:-)
Ca 4 portioner
400-500 G nötfärs
1 burk krossade tomater(Jag använder alltid hela skalade tomater eller cocktailtomater på burk, de är av mycket finare kvalité.)
1 burk Vita bönor i tomatsås
2 vitlöksklyftor
Hackad fryst chili
Chilipulver
Salt & peppar
Bryn vitlöken och den hackade chilin i lite olja. Lägg sedan i köttfärsen och bryn den med. Krydda köttfärsen med alla kryddor och häll sedan på tomaterna. Om du använder hela- eller cocktailtomater krossa de med hjälp av tex en trägaffel. Låt koka på medelvärme ca 5 min, häll sedan i de vita bönorna och krydda mera efter smak. Låt koka upp igen och sänk sedan plattan till 1:an. Låt puttra under lock i ca 30-40 min.
Jag åt denna goda chili med en sallad gjord på grönsallad, tomat, paprika & fetaost & ett par skivor med vitlöksbröd:-)
Kommentera