Ikväll blev det en perfekt söndagsmiddag... Lätt & gott. Här kommer receptet.

2 Charlottenlökar
1 Vitlöksklyfta
8 dl grönsaksbuljong
3 potatisar
500 g broccoli(fryst)
1 dl vispgrädde
2 dl smakrik riven ost(jag använde lagrad prästost)
Salt & peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn lök & vitlök i smör eller en skvätt olja. Häll sedan på vatten och lägg i 1-1 1/2 grönsaksbuljongtärning. Skala och dela potatisen i mindre delar. Lägg sedan i potatisen i den kokande buljongen. Låt koka en liten stund ca 5 min. Lägg sedan i 500 g broccoli och koka ytterligare 5-10 min eller tills potatisen och broccolin är mjuk. Tag av soppan från värmen och mixa med en stavmixer tills den är slät. Ställ på kastrullen på värmen igen och rör ner 1 dl vispgrädde. Låt sjuda ca 10 min och rör sedan ner den rivna osten och vänta tills den smält. Smaka av med salt & peppar.

Jag serverade soppan med en klick av Arlas crème fraîche med smak av fetaost & soltorkade tomater och ett par bitar vitlöksbröd.

Här kommer ett jätte gott super enkelt recept.

4 portioner

400 torsk (fryst eller färsk)
1 frp Findus middagsklart Räk & Dill sås
Följ instruktionerna från baksidan av frp.

Blomkålsris
1 blomkålshuvud
3 charlottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
Smör eller olja
Riv eller hyvla blomkålen. Bryn löken & vitlöken i smör eller olja. Lägg i den rivna blomkålen i stekpannan och stek på en liten stund tills det är varmt. Smaka av med salt & peppar.
Jag gjorde också en sallad till detta på tomat, avokado, salladslök, soltorkade tomater, fetaost och en gnutta olivolja.

Hej alla! Nu är jag tillbaka i Sverige igen efter ca 6 mån i Italien... Blev inte så mycket bloggande där nerifrån, hade så mycket annat roligt för mig. Har haft en helt fantastisk upplevelse i mitt liv och har träffat underbara människor från olika delar av världen. Jag är helt frälst i Italien och kommer att besöka landet så ofta det bara går.

Under perioden där nere blev det ingen träning alls faktiskt, men en massa gång. Men sen jag kom hem har jag börjat köra igång med träningen igen och det är riktigt skönt.

Maten där nere skall vi inte ens prata om... Helt sinnessjukt god mat. Har blivit en riktigt pasta och risotto fantast:-) Jag har också insett att min mage mår allra bäst av att äta "vanlig" mat utan att hålla på och utesluta massa saker från kosten. Äter vi lagom av allt & rör på oss, så mår vi bra. Jag kommer att fortsätta lägga upp olika recept här på bloggen och alla recept går ju att kombinera på olika sätt, så som man själv föredrar att äta.
Ät och må bra folks!!!